Економічна кібернетика (Магістр)

Економічна кібернетика – це науковий напрям, у якому застосовуються ідеї і методи кібернетики, науки про загальні закони керування, до економічних систем.

Кібернетик – це сучасний фахівець, який досконало володіє комп’ютерною технікою і при виникненні різноманітних проблемних ситуацій на підприємствах і організаціях допомагає не тільки обрати дійсно правильне рішення, але й може передбачити небезпечну економічну ситуацію і попередити її. Без фахівців з економічної кібернетики у підприємств немає шансів приймати ефективні та правильні рішення. Практично всі рішення, від інвестиції в валюту і акції, до покупки та продажу цілих підприємств на заході приймаються не за наказом керівництва, а на основі чітких і точних математичних розрахунків – моделювання.

Програма фахової підготовки з економічної кібернетики максимально наближена до сучасних світових стандартів освіти. Студенти вже з першого курсу одержують важливі навички економіко-математичного моделювання та експлуатації сучасних програмних продуктів і комп’ютерних систем при дослідженні конкретних економічних об’єктів, прогнозуванні та аналізі різноманітних процесів економіки.

Умови вступу