Дбайте про своє здоров’я!

У зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні та швидким зростанням кількості захворювань на штам «Дельта», просимо університетську спільноту з особливою увагою поставитися до свого здоров’я. Дбаючи про свою безпеку використовуйте засоби індивідуального захисту під час перебування у людних місцях, а також імунізуйте свій організм, адже лише щеплення від COVID-19 дає можливість вберегти людину від складних та летальних наслідків перебігу хвороби.

У Західноукраїнському національному університеті з ініціативи ректора Андрія Крисоватого та профспілкового комітету працівників ЗУНУ постійно відбувається запис на вакцинацію, тому скористайтесь цією можливістю й подбайте про себе вже сьогодні. За даними МОЗ в Україні рекомендовано використовувати вакцини знаних у світі розробників і виробників:

AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози з інтервалом у 12 тижнів.

Coronavac —  інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози з інтервалом у 14-28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Comirnaty — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози  з інтервалом у 21 день.

Moderna —  мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози з інтервалом у 28 днів.

Також у  класичному університеті Тернополя працюють лікарі, які можуть надати вам фахову консультацію щодо профілактики захворюваності на короновірус та доцільності щодо вакцинації. У нашому виші є всі потрібні антисептичні засоби та створені умови для організації безпечного навчального процесу. Тому нагадуємо вам 3 прості правила протиепідемічної безпеки: дотримання дистанції, носіння маски і користування санітайзерами. Бережіть себе та рідних!

Для формування попередніх списків охочих вакицнуватися просимо звертатися у профспілковий комітет працівників Західноукраїнського національного університету.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *