Стипендійні можливості для громадян України на навчання у закладах вищої освіти Словацької Республіки

 Урядом Словацької Республіки в рамках офіційної допомоги (Official Development Assistance, ODA) оголошено про стипендійні можливості для громадян України на навчання у закладах вищої освіти Словацької Республіки у 2023/2024 навчальному році.

Заявки на отримання стипендії уряду Словацької Республіки подаються в електронній формі, для цього необхідно зареєструватися на веб-порталі: www.vladnestipendia.sk, де розміщена уся необхідна інформація, зокрема  інструкція щодо заповнення та подання заявки. Технічна підтримка надається за тел.: +421 907 551 404, e-mail: helpdesk@studyabroad.sk

Заявники на отримання стипендії уряду Словацької Республіки можуть надсилати свої електронні заявки починаючи з 24 березня 2023 року. Матеріали, подані в письмовій формі, але не були зареєстровані в електронній , до розгляду не приймаються. Останній день електронної реєстрації та надсилання заявок з необхідними документами – 30 травня 2023 року.

Основною умовою отримання стипендії уряду Словацької Республіки на стандартний курс освіти у зво є володіння словацькою мовою на необхідному рівні. З метою вивчення словацької мови претенденти на отримання стипендії уряду СР мають можливість пройти інтенсивний курс словацької мови та фахових предметів. Для осіб, які пройшли конкурсний відбір, курс є безкоштовним; організовує його відділення мовної та фахової підготовки центру подальшої освіти Братиславського університету ім. Коменського (JOP CĎV UK v Bratislave) з 04. 09. 2023 року до 30. 06. 2024 року. Детальна інформація про інтенсивний курс на сайті: www.cdv.uniba.sk/

Разом з цим звертаємо увагу, що комісія Міністерства освіти, науки, досліджень і спорту СР з відбору кандидатів розглядатиме подані заявки згідно з основними вимогами для отримання стипендії уряду СР, а саме:

1) Номінації МЗС України/ Міністерства освіти і науки України/ Посольства Словацької Республіки в Україні.

2) Успішність упродовж усього періоду навчання у зво.

Заявки аплікантів, що не відповідатимуть вказаним критеріям, комісією не розглядатимуться.

Особа, яка пройшла відбір, після прибуття на навчання до Словаччини повинна пред’явити департаменту міжнародного співробітництва та європейських справ Міністерства освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки оригінали надісланих електронною поштою документів. Звертаємо увагу, що без пред’явлення оригіналів документів є неможливою виплата стипендії. Стипендіат має розпочати навчання в строк, встановлений зво, як правило це перший тиждень вересня, але не пізніше 30.09.2023 року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *